Gjenskap 2010-følelsen

Aldri har flyturen hjem fra Sola i Stavanger vært mer behagelig.

Det var 31. oktober 2010. På Sandnes stadion var det sol. Og på Sandnes stadion var en stor del av den ene tribuneseksjonen farget blå. Ikke Sandnes Ulf sin lyseblå, men den ordentlige blåfargen. Sarpsborg 08s farge.
Det var en helt spesiell dag. For det var dagen da vi skjønte at Sarpsborg 08-eventyret faktisk kunne vokse seg helt inn i eliteserie-himmelen etter lokalfotballens 36 års lange ørkenvandring på breddenivå.

Jeg husker vi så på hverandre med en smule blanke øyne da det hele var over. Kollegaene Ole-Morten Rosted, Halvor Titlestad, Thomas Andersen og meg selv. Vi så på hverandre og innså at det vi hadde drømt om faktisk var blitt en realitet. Etter 3-2-seieren mot «nyrike» Ulf – en seier som satt langt inne selv om Sarpsborg ledet 3–0 til pause – var vi i realiteten i eliteserien.
Seieren gjorde at FFK var to poeng bak på tabellen.
Sarpsborg 08 trengte «bare» seier mot Alta i den siste hjemmekampen, ja, det holdt faktisk med uavgjort – eller sågar tap – dersom FFK ikke gjorde jobben sin mot Bryne på Jæren.
Søndagen etter var det alle tiders fest på Sarpsborg stadion. Og Sarpsborg torg.
Sarpsborg 08 – Alta 4–0.
Bryne–FFK 2–2.
Og saken var biff.

I 2010 var det på Sandnes stadion vi skjønte at det faktisk kunne bli opprykk. Den tanken hadde vi nesten ikke våget å tenke fram til denne søndagskvelden.
I 2013 kan det være på samme sted Sarpsborg 08 på alvor gir seg selv og sine tilhengere troen på at eliteseriekontrakten faktisk kan fornyes også etter den trøblete debutsesongen til Brian Deane. Det kan ikke passe bedre enn å finne tilbake til akkurat den følelsen når det gjelder som mest.
For at søndagens vestlandstur er av helt avgjørende betydning for Sarpsborg 08 er det ingen tvil om. Med seier gir de ikke bare seg selv et bra utgangspunkt i den avgjørende bunnstriden, men de gjør også at Sandnes Ulf på alvor er tilbake som deltaker i det nevnte nedrykk-bikkjeslagsmålet.
Og ingenting er bedre enn det. For Sarpsborgs del.

Sarpsborg 08 går til søndagens kamp med den herlige sene triumfen over Haugesund frisk i minne. For selv om det er snart to uker siden Aaron Samuel tryllet inn det avgjørende målet, er det nok flere enn meg som både kan frambringe følelsen av glede og lettelse som nigerianerens goal medførte.
Samme kveld røk Sandnes Ulf 0–7 i Kristiansand. Og som gammel fotballspiller skal jeg i hvert fall love deg at slike kamper ikke glemmes på 14 dager.
Psykologisk overtak til Sarpsborg 08 altså.
Og så er det denne følelsen fra 2010, da.
Den som ga oss troen på noe stort faktisk kunne skje.
Gjenskap den følelsen for oss!

MAGISK: Sandnes stadion vil alltid være et magisk sted for Sarpsborg 08-supporterne. Det var der drømmen om eliteseriespill ble virkelig første gang. Her takker Martin Wiig supporterne for hjelpen etter 3-2-triumfen i nest siste seriekamp i 2010. (Foto: Thomas Andersen)

Vist 1591 ganger. Følges av 2 personer.
Annonse