Rekordtangering i grevens tid

Med ett bein i 1. divisjon, vartet Sarpsborg 08 opp med en rekordtangering som kan bli gull verdt.

Ikke siden debutkampen i eliteserien 18. mars 2011 har nemlig Sarpsborg 08 vunnet med tre mål i en eliteseriekamp. Da ble Ole Gunnar Solskjær og Molde sendt hjem som slakt – i går led Agnar Christensen og Tromsø samme skjebne.

Og ikke nok med: Med gårsdagens resultat står Tromsø til knes i nedrykksgjørma, og spørsmålet er hvor godt «Gutan» takler det. For Tromsø er den store negative overraskelsen i årets liga, og selvtilliten ble neppe styrket i går etter at Nord-Norges fotballstolthet ble like utspilt på Sarpsborg stadion som de ble på White Hart Lane i London torsdag (0-3).
For Sarpsborgs del var det en vinn eller forsvinn-kamp, verken mer eller mindre. Spesielt etter Hønefoss sin seier på Åråsen lørdag, var tre poeng mer eller mindre påkrevd. At Brian Deanes gjeng responderer med å spille en kamp man styrer fra første til siste minutt, er imponerende. Og det gjør oss styrket i troen på at det tross alt kan bli en morsom fotballhøst.
Det var fantastisk å se unge Mohamed Elyounoussi tilbake på det nivået han viste mot Lillestrøm, Godset og Viking i de tidlige vårkampene. Det var herlig å se en forsvarsfirer som ikke tok noen unødvendige sjanser. Det var imponerende å se den løpsinnsatsen karer som Martin Wiig, Gudmundur Thorarinsson og nevnte Elyounoussi la for dagen. Og det var så godt å se et Sarpsborg-lag som var direkte i stilen og som oftere enn vanlig forsøkte å finne korteste vei til motstanderens mål.
I det hele tatt var det en utmerket kveld å tangere 3-0-rekorden fra den eventyrlige marsdagen i 2011 på.
Rosenborg neste!

Vist 260 ganger. Følges av 1 person.
Annonse