Slik beholder Sarpsborg 08 plassen

Med tre seire på de seks siste serierundene beholder Sarpsborg 08 eliteseriekontrakten.

SA har sett i glasskula. Og vi har sammenlignet bunnlagenes gjenstående kampprogram. Og vi tror – og håper, selvfølgelig – at det kan gå.
Det forutsetter imidlertid at seieren mot Tromsø søndag følges opp med gevinster mot Start i Kristiansand (6. oktober), Brann på Stadion (18. oktober) og Odd i Skien (27. oktober).
Tre seire gir ni poeng.
Det gir Sarpsborg 08 en sluttsum på 32.

Etter alle solemerker blir ikke nedrykkskabalen ferdiglagt før i den aller siste seriekampen. Da reiser Sarpsborg til Stavanger for å møte et Viking-lag som jakter medalje. Der kan ingen forvente poeng.
Det kan en heller ikke i 08s møter med Rosenborg (h) kommende søndag og Molde (h) 3. november.
Derfor: Nøkkelen ligger i kampene mot nedrykkskandidat Start, middelhavsfarer Odd og det elendige bortelaget Brann.

Går det som SA tror, blir slutt-tabellen denne:
Nr. 8) Vålerenga.
Gjenstående kamper (antatt poengfangst i parentes): Odd, h (3), Strømsgodset, b (0), Sogndal, b (1), Haugesund, h (3), Aalesund, b (0), Sandnes Ulf, h (3).
Total poengsum: 40.

9) Lillestrøm:
Sandnes Ulf, b (1), Aalesund, h (3), Haugesund, b (0), Tromsø, h (3), Start, b (1), Rosenborg, h (0)
Total poengsum 39.

10) Sogndal:
Strømsgodset, h (0), Odd, b (0), Vålerenga, h (1), Sandnes Ulf, h (3), Hønefoss, b (0), Aalesund, h (3).
Total poengsum: 36.

11) Odd:
Vålerenga, b (0), Sogndal, h (3), Sandnes Ulf, b (0), Sarpsborg 08, (0), Haugesund, b (0), Hønefoss, h (3)
Total poengsum: 35.

12) Tromsø:
Start, h (3), Molde, b (0), Viking, h (1), Lillestrøm, b (0), Strømsgodset, h (0), Brann, b (3).
Total poengsum: 32.

13) Sarpsborg 08:
Rosenborg, h (0), Start, b (3), Brann, h (3), Odd, b (3), Molde, h (0), Viking, b (0)
Total poengsum: 32.

14) Start:
Tromsø, b (0), Sarpsborg 08, h (0), Rosenborg, h (0), Strømsgodset, b (0), Lillestrøm, h (3), Molde, b (0).
Total poengsum: 31.

15) Sandnes Ulf
Lillestrøm, h (0), Viking, b (0), Odd, h (3), Sogndal, b (0), Brann, h (0), Vålerenga, b (0).
Total poengsum: 31.

16) Hønefoss
Viking, h (1), Rosenborg, b (0), Molde, h (0), Brann, b (0), Sogndal, h (3), Odd, b (3).
Total poengsum: 30.

Vist 2026 ganger. Følges av 13 personer.

Kommentarer

Jeg håper selvsagt at du får rett, Petter, men jeg sliter med å se at vi skal klare 3 poeng i Kristiansand. Da tror jeg heller på poeng mot RBK og Molde hjemme på “fort Sarpsborg”. Slik jeg vurderer det er Start borte i den situasjonen de to lagene er i omtrent like tøff som Viking borte. Men: Spennende er det – det er det ingen tvil om.

Frode Johnsen kommer til å fortsette heade inn mål. Odd tar mer enn 3 poeng på de siste 6. Står mellom 5 lag og det er umulig å tippe utfallet. Håpet lever i det lengste.

Er dette hva du TROR eller hva du HÅPER?

Odd borte er meget vrien, men ser heller ikke at Tromsø tar Brann på bortebane. At Start tar 3 poeng på siste 6 ser jeg ikke som realistisk i det hele tatt i den formen de er i pr. idag. Sarpsborg har 1 borteseier på snart 2 sesonger i TL, men skal ta 2 på rappen nå? Statistikken er ikke på 08 sin side her. Tror selv på 1 borteseier, seier hjemme mot Brann og så får vi sloss som gale hunder i de 2 siste kampene. Tror Tromsø ryker, de tar maks 3 poeng i de siste 6 kampene. 08 havner på kval…

Håper Petter har rett. Men hvorfor skal 08 plutselig vinne to kamper borte på rappen, når vi inntil nå kun har en seier på bortebane på snart to sesonger i TL.
Personlig tror jeg vi kan spille uavgjort hjemme mot RBK. Samt slå Brann og Molde hjemme. Har Viking avgjort til bronse hjemme i siste kamp kan 08 vinne borte der. Ellers har vi spilt godt mot Odd tidligere.
Mitt tips:
RBK (H) uh
Start (B) b
Brann (H) h
Odd (B) u
Molde (H) hu
Viking (B) u

Ingenting hadde vært bedre enn om dette slo til, men jeg stusser over poengivingen din i noen kamper. Du gir Lillestrøm 1 poeng borte mot Sandnes Ulf og Sandnes Ulf 0 poeng i samme kamp. De bør vel også få 1 poeng ved uavgjort resultat. I såtilfelle vil målforskjellen være avgjørende for en kval. plass. Du gir også Lillestrøm 1 poeng borte mot Start mens Start får 3 poeng fra samme kamp.
Dessuten tror jeg S08 kan ta 1 poeng mot Viking i Stavanger dersom kampen om bronsen allerede er avgjort.

Odd-Hønefoss får begge 3 poeng også.

Ganske viktig resultat for totalutfallet det her, skjerpings Kalnes

Dette er berre wishful thinking, Kalnes!

Er lov å håpe at dette skulle stemme. Ellers syns jeg Hoås`n på bilde over kunne blitt byttet ut mot en profilert 08 spiller som er på laget og ikke enn som spiller mot oss pr dd

Hehe. Ja det er lov å håpe, og det gjør faktisk jeg også. Men at Start og Sandnes Ulf skal tape 5 av 6 kamper, når de er med i en “dramatisk” sluttstrid, er å tru på mer en Julenissen. At også Sarpsborg 08 skal ta 40 % av poengene sine på de 6 siste kampene i forhold til hva de har klart på de 24 første kampene, er også vanskelig å tru på.
Jeg tror, (men ikke håper) S08 tar 3 poeng mot Brann og 1 poeng mot Odd. Hønefoss slår Sogndal og Odd. Sandnes Ulf havner på kvalik.
Så må man slutte å snakke om “Fort Sarpsborg” Skal man snakke om Fort, må man maks tape 2 kamper i året på hjemmebane. Ikke tape halvparten av kampene. Hadde stadion hvert et "Fort for S08, hadde de ikke ligget sist i serien.

Min fasitt
14. Sandnes Ulf: 30 poeng
15. Hønefoss: 29 poeng
16. Sarpsborg 08: 27 poeng.
Sorry.

Hmmm… Sitter igjen med et par spørsmål etter å ha lest analysen din: Lillestrøm skal ta ett poeng borte mot Ulf, mens Ulf tar 0 poeng hjemme i samme kamp…?! Videre, Lillestrøm tar ett poeng borte mot Start, mens Start tar tre poeng i samme kamp… Odd og Hønefoss får tre poeng hver når de møtes i siste seriekamp…

Sarp 08 kommer ALDRI på 13 plass. Kval er maks vi kan håpe på. Ta fram kuleramma og begynn å regne på nytt.

Jeg tror det er lurt å legge bort kalkulatoren og sannsynlighetsberegningene og heller fokusere på å vinne ALLE kampene som står igjen. Alt annet er bare tåkeprat og “drilloske” teorier. De slår som kjent aldri til!

Sarpsborg 08 bør også bytte ut Disquss løsningen på hjemmesidene sine og heller satse på at folk kan kommentere med facebook profilen sin, for slik som det er pr. i dag så skjer det INGENTING i kommentarfeltene på hjemmesiden. Da må noe være riv ruskende galt i en by med 50 000 innbyggere som tar mål av seg å etablere et fotballag på øverste nivå. Og jeg stiller spørsmål om hvorvidt sarpingene vil ha, eller er klare for dette?!

Interessen blant folk flest er nærmest fraværende.

Og en ting til; Hvem fikk den lyse ideen å montere noe annet enn blått lys i den….den….greia…. som står ved Biltema? Er det den samme gjøken som bestemte at Olav ikke skal stå på torget?

At vi tar seier mot RBK, Start og Brann i de tre neste er ikke umulig, ei heller mot Odd eller Molde. Nå har jeg fått tilbake trua og vi kommer til å sanke masse poeng i de 6 siste!

Hva vedder SA på det da?

Annonse