Vakrere blir ikke fotball

Er det noen gang laget et vakrere mål på Sarpsborg stadion?

Sannsynligvis er det det. Banen er tross alt 83 år gammel. Men akkurat nå som dette skrives – i det dommer Brage Sandemoen har blåst av kampen – er Steffen Ernemanns 2-1-kanon det vakreste denne tradisjonsrike arenaen har sett.
For fotball er ferskvare.
Og fotball er følelser.
Derfor er Steffens fantastiske venstrebensskudd det fineste vi kan huske å ha sett, Og vi har sette noen fotballkamper på Stadion!

Apropos vakre fotballmål: Ikke før hadde vi fått igjen pusten etter Ernemanns 25-metersprosjektil, så satte Mohamed Elyounossi fart. «Moi» fikk ballen på høyde med Sarpsborgs spillerboks, sprang, sprang, sprang og sprang før en halv Cruyff-finte og et eventyr av en vipp sørget for at 2–1 ble til 3–1.
Mellom de to kunstverkene gikk det to minutter.
Og på høstkalde Sarpsborg stadion var det plutselig varmt!

Det var det også drøyt 45 minutter senere. Da dramaet var over, og Brian Deanes menn hadde rodd i land en meget fortjent 3-2-seier. Det ble en lang andre omgang – spesielt etter at Martin Pusic headet inn Branns andre mål i det 66. minutt – men hjemmelaget forsvarte seg bra. Og på slutten var det bare dårlige valg av en ellers fantastisk god Aron Samuel som gjorde at ikke Sarpsborg fikk sitt fjerde.

Men akkurat det spiller ingen som helst rolle nå. For 3-2 er mer enn nok. Resultatet gjør at Sarpsborg 08 går inn i helga på kvalifiseringsplass etter å ha satt skikkelig press på Hønefoss og Tromsø i bunnstriden.

Og det etter et par scoringene som representerer det vakreste denne vakre sporten kan by på.

Og takk for det!

Vist 1519 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Herlig seier, Petter! Og en flott beskrivelse av en aldeles fantastisk spennende fotballkamp.
Jeg tror du har rett! Steffens mål er det flotteste jeg har sett på Sarpsborg Stadion. Og jeg har sett flere kamper enn deg, Petter.

Utrolig, det er fremdeles “von i hangande snøre”, og takk for det.

Annonse